Home > ELÉRHETŐSÉGEK > Cégtörténet
Murexin AG

Cégtörténet

A Murexin név már megalakulásakor, a harmincas évek elején összekapcsolódott a minőséggel és szolgáltatásokkal. Mindezt az építőanyagok területén a  Murexin által kifejlesztett termékinnovációk és megoldások tették lehetővé. 1995-ben a Murexin fuzionált a Furtenbach céggel, majd a szétválást követően az Schmid Industrie Holding leányvállalataként működött tovább. Ezt követően a Murexin a termékválaszték kiszélesítése érdekében integrálta a Durlin márkanevet, amelynek eredményeképpen festékekkel és lakkokkal bővítette profilját.  Igy egy kézből képes komplett szolgáltatásokat nyújtani. Az utóbbi években megnyílt a wiener neustadt-i központban az új labor, ami biztosítja az alapot a jövőbeli fejlesztésekhez, és további sikerei által a Murexint egy jövőorientált  vállalkozássá teszi.

Fontos dátumok:

 • 1931 a Murexin AG megalakulása Wienerneustadt-ban
 • 1987 a Murexin AG a Schmid Industrie Holding tagja lesz
 • 1993 Megalakul a magyar Murexin Kft.
 • 1995 Murexin-Furtenbach fúzió
 • 2000 Durlin Festékek és lakkok bevezetése
 • 2002 új gyártorony építés Wiener Neustadtban
 • 2005 megnyit az új labor a központban
 • 2006 kiépül az új kompetenciaközpont Wiener Neustadtban.

A Murexin Építési vegyianyagok termékcsoport széles választékkal és átfogó szolgáltatásokkal áll a tervezők, kivitelezők és kereskedők rendelkezésére. A termékválaszték építőanyagokat, bevonatokat és még sok minden mást tartalmaz. A Murexin tervezői segítséget nyújt az építészeknek, komplett értékesítési tanácsokkal áll kereskedői rendelkezésére, alkalmazástechnikai és építéshelyszíni tanácsadással támogatja a kivitelezőket. A széles termékválaszték és a szakértelem biztosítja, hogy cégünk minden építési feladatra megoldást tudjon ajánlani.

Az alapfelület előkészítéstől a speciális tisztítás-ápolási termékekig a Murexin Hidegburkolat ragasztási rendszer a legmagasabb igények kielégítésére is egymással összehangolt rendszermegoldásokat nyújt. A széles termékpaletta révén bel és kültérben történő fugázáshoz, ragasztáshoz minden típusú területre tudunk anyagot ajánlani.
A speciális beépíthető Uni-platte elemek és a Murexin élzáró sínek teszik teljessé a termékválasztékot.

Az aljzatkiegyenlítőktől a melegburkolati ragasztókig és bevonatokig : a Murexin Melegburkolat ragasztási rendszer szintén egy átfogó termékválasztékot kínál. Parketta, szőnyeg, PVC, tapéta, linóleum, gumi vagy parafa? – a kiváló minőségű termékek állnak rendelkezésre, figyelembe véve a környezetkímélő megoldásokat és trendeket. Renoválás vagy új építés? A megalapozott szakmai háttér és magas minőségű termékek ezen a területen is ideális partnerré teszik a Murexint.

A homlokzat- és beltéri falfestékektől a lakkokig a Durlin magas minőségű megoldásokat biztosít akár fa, fém, beton, fal, csempe és egyéb felületekhez egyaránt. A Durlin termékek között biztosan talál ízlésének megfelelőt. A Durlin sok éven át óvja és védi a különböző falfelületeket és anyagokat.
A speciális Aqua termékek megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak és trendeknek is.

 

     


Nemzetköziség

Wiener Neustadt központja mellett található a Murexin Kompetencia Centrum, amely helyet ad a száraz és nedves termékek gyártásának, a labornak éppúgy, mint az értékesítésnek, a logisztikának, és a raktárnak. Szakmailag jártas csapat erősíti a Murexin tevékenységét egész Európában, és mindenek előtt a kelet-európai új EU országokban. Murexin leányvállalatok és Partnervállalatok működnek és növekednek Németországban, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban, vagy Szlovéniában is.  A Murexin figyelembe veszi az ország specifikus sajátosságokat, mint a nyelv és a kultúra  és a termékek ennek megfelelően össze vannak hangolva a mindenkori igényekkel.

Fontos alapítási dátumok:

 • 1991 Murexin-Austrotherm Szlovákia
 • 1993 Murexin Magyarország
 • 1996 Murexin Csehország
 • 2004 Murexin Lengyelország
 • 2006 Murexin Szlovénia
 • 2006 Murexin Szerbia
 • 2006 Murexin Oroszország – saját gyártással

Egy egyre inkább globalizálódó világban a globális stratégiák is egyre fontosabbá válnak. A leányvállalatok mellett a Murexin egyre nagyobb hangsúlyt helyez az Európán kívüli kontinenseken fekvő országokra is. A nemzetközi piacon növekszik a kereslet a kiváló minőségű és környezetbarát termékek iránt. A magas normák és rendszerorientált megoldások az építésben is egyre nagyobb jelentőséget nyernek. Azoknak, akik kiváló minőséget, széles választékot és teljes körű szolgáltatásokat keresnek, a Murexin a tökéletes Partner.