Home > Hőszigetelés
Murexin AG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Murexin Teljes Hőszigetelő Rendszerek – komplex megoldás egy kézből

A Murexin márka Magyarországon hideg- és melegburkolati ragasztási rendszerei révén vált ismertté a szakemberek és a magánvásárlók körében. Kevesen tudják, hogy a homlokzatok külső hőszigetelése területén is komplex megoldásokat kínál.

A Murexin Energy Saving System Active EPS és Energy Saving System Active Mineral hőszigetelő rendszerek hosszú élettartamúak és hosszantartó minőségűek, összehangolt megbízható rendszerek. Különösen jó hőszigetelő képességgel rendelkeznek, könnyen feldolgozhatóak, változatos kialakítási lehetőségeket nyújtanak.

A nevek alapján is látható, hogy a Murexin választékában mind a polisztirol, mind pedig az ásványgyapot hőszigetelésben gondolkodók számára megtalálható a megoldás, amellyel az értékes energia akár 25-40 %-a megtakarítható.

Murexin Energy Saving System Active EPS és Active Mineral hőszigetelő rendszerek kettős, „termosz-effektus” hatása miatt minden évszakban hasznosak: télen segítenek melegen tartani az épületet, nyáron pedig védik házát a túlzott felmelegedéstől.

Érdemes megjegyezni, hogy a Murexin Energy Panel Grey és Grey Plus szürke polisztirol lemezzel ellátott rendszereknél kisebb vastagsággal is kiemelkedően magas szigetelő tulajdonsággal bíró hőszigetelő rendszer készíthető. 

Az Energy Saving System Active Mineral hőszigetelő rendszer hőszigetelő lapja ásványgyapot alapanyagú. A természetes alapanyagának köszönhetően e rendszernek az átlagosnál jóval nagyobb a páraáteresztő képessége, és nem éghető. 

Az ásványgyapot olyan természetes szigetelőanyag, amelyet nagyrészt ásványi nyersanyagokból állítanak elő, mint mészkő, földpát, dolomit és bazalt, valamint újrahasznosított anyagok. Az értékes foszilis nyersanyagok kímélik a környezetet, és az újrafelhasználható anyagoknak köszönhetően még kevésbé terhelik azt.

Előny a fedőrétegnél

A hőszigetelő rendszerek része az a kiváló minőségű, vízlepergető és szennyeződésre kevésbé hajlamos fedővakolat, amelynek köszönhetően az épület homlokzata hosszú ideig friss és ragyogó marad. 

A színező vakolatok megtalálhatóak az alábbi struktúrákban és szemnagyságban:

  • 1,5 mm-es kapart hatású struktúra 
  • 2 mm-es kapart hatású struktúra 
  • 3 mm-es kapart hatású struktúra  
  • 2 mm-es dörzsölt struktúra  
  • 3 mm-es dörzsölt struktúra

Az alapvető alkotóelemeken kívül kiegészítők is tartoznak a rendszerhez: a lábazati- és élvédőprofiloktól egészen a dűbelekig.

Szabvány és tűzbiztonság

A Murexin hőszigetelő rendszerek természetesen ÉME engedéllyel és ETA európai műszaki engedéllyel, valamint a rendszert alkotó anyagok külön-külön ÉME engedéllyel is rendelkeznek. 

Figyelmükbe ajánljuk a Magyar Építőkémia- és Vakolatszövetség (MÉSZ) a Bevonatréteggel ellátott, többrétegű, ragasztott táblás homlokzati hőszigetelések kialakítására vonatkozó műszaki irányelvét, amely a Murexin honlapról is letölthető: front_content.php?idcat=177

A hőszigetelő rendszerek tűzbiztonsági paraméterei kielégítik az előírásokban szereplő értékeket, azaz az érvényben lévő előírások alapján tűzvédelmi osztályba és alosztályba is be vannak sorolva, valamint Tűzvédelmi Megfelelőségi Igazolással is rendelkezik.

A Murexin Energy Saving System Active EPS polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszer termékmegnevezései és rétegfelépítése: 

Ragasztó:  Energy Star / Energy Top ragasztótapasz
Hőszigetelő anyag:  Energy Panel White / Energy Panel Grey / Energy Panel Grey Plus polisztirol homlokzati hőszigetelő lemez
Mechanikus rögzítés:  Műanyag dűbel fém és/vagy műanyag beütőszeggel/csavaros dűbel acélcsavarral
Erősítő háló: Energy Textile üvegszövetháló
Ragasztótapasz:  Energy Star / Energy Top ragasztótapasz
Alapozó: Energy Primer vakolatalapozó
Fedővakolatok: Energy Brilliant / Energy Bravo / Energy Crystal / Energy Furioso vékonyvakolat
Kiegészítők: Lábazati és egyéb profilok, élvédők

A Murexin Energy Saving System Active Mineral ásványgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer termékmegnevezései és rétegfelépítése:

Ragasztó:  Energy Mineral / Energy Star ragasztótapasz
Hőszigetelő anyag: Energy Panel Mineral / Energy Panel Mineral Plus ásványgyapot homlokzati hőszigetelő lemez
Mechanikus rögzítés:  Műanyag dűbel fém beütőszeggel / csavaros dűbel acélcsavarral
Erősítő háló:  Energy Textile üvegszövetháló
Ragasztótapasz:  Energy Mineral /  Energy Star ragasztótapasz
Alapozó: Energy Primer vakolatalapozó
Fedővakolatok: Energy Crystal / Energy Furioso vékonyvakolat
Kiegészítők:  Lábazati és egyéb profilok, élvédők

Lábazat rétegrend

A Murexin Lábazati rétegrend kialakítással teljessé tehető a külső hőszigetelés, és mellette esztétikus felületkialakítást tesz lehetővé.

Ragasztó:  Energy Star / Energy Top ragasztótapasz
Hőszigetelő anyag:  Energy Panel Expert Fix / Energy Panel XPS polisztirol lemez
Erősítő háló: Energy Textile üvegszövetháló
Ragasztótapasz: Energy Star / Energy Top ragasztótapasz
Alapozó: Energy Primer vakolatalapozó
Fedővakolat:  Energy Creative lábazati díszítővakolat

 

AKTUALITÁSOK